Recenzja Joli Słomy i Mirosława Trymbulaka!

as-logo-znazwiskami2Sprawdź, co o „Głosach rewolucji żywnościowej” piszą inni:-) Niedawno otrzymaliśmy recenzję od Joli Słomy i Mirka Trymbulaka – miłośników zdrowej i smacznej kuchni, projektantów mody, autorów dwóch książek o wegetarianizmie. Zapraszamy do zapoznania się z ich opinią:

Jedzenie jest jedną z podstawowych potrzeb, od których zależy prawidłowe funkcjonowanie naszych organizmów. Wybierając właściwe produkty spożywcze, mamy wpływ na nasze zdrowie. Na co dzień jesteśmy atakowani różnymi informacjami, które często z upływem czasu okazują się nieprawdą. Bywa, że są one po prostu narzędziami marketingowymi do sprzedaży niepotrzebnych nam do życia sztucznych witamin, cudownych leków, suplementów i panaceów doskonałych na wszystko. Producenci kuszą nas kolorowymi słodyczami, jednakowymi, jak spod matrycy, pięknie wyglądającymi owocami i warzywami czy posiłkami w wersji instant, a w zamian za ich spożycie obiecują szczęście i zdrowie. Oglądając reklamy i wiadomości warto głębiej zastanowić się nad tym, kto na tym zarabia lub ma w tym jakiś interes. Pamiętajmy, że najciszej słychać głosy ludzi, którzy nie są popierani przez wielkie korporacje.

Zawartością naszych koszyków głosujemy w sklepie, aptece, na bazarze czy w księgarni za tym, w jakim kierunku rozwinie się nasza cywilizacja. To my codziennie podejmujemy tę decyzję.

Opinia społeczna składa się z głosów jednostek – nie pozostawajmy więc obojętni, bo każdy głos ma znaczenie..

Tę książkę warto przeczytać, by móc wyrobić sobie własną opinię na temat świadomego żywienia. Być może uznacie zawarte w niej teorie za zbyt daleko posunięte. Być może – ale jeśli są one prawdziwe?

 

Jola-Sloma-Mirek-Trymbulak2

Zdj. Iwona Wojdowska

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *